Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    jaka idealna, pieknie wyszla -moje smaki dzieciństwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    pyszności
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    supcio
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Ale piękne paseczki wyszły! Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super do kawy
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    superr, aż slinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !