Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne . Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier (to bardzo ważne), po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę, ja swoje nakładałam łyżką:) Zostawiać między nimi nieduże odstępy - trochę jednak urosną.
Piec - to już sposobem Nigelli - około 45 minut do godziny w temperaturze 140º. Mój piekarnik ma coś poprzestawianie, dlatego musiałam piec nieco dłużej, zmniejszyłam temperaturę do 100 stopni i trzymałam je w piekarniku jeszcze z 20 minut. Więc wszystko zależy od piekarnika.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !