Sposób przygotowania

Cebulę obrać pokroić w paski lub w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni. Do miski wrzucić mięso, dodać jedno jajko trochę posolić wsypać łyżeczkę pieprzu i wymieszać z cebulą. Dodać pokrojony pomidor trochę papryki słodkiej. Mąkę wsypać do talerza, natomiast jajka roztrzepać w innym naczyniu. Bułki rozkroić w poprzek. Każdą część bułki namoczyć w jajku i rozsmarować farsz jeszcze raz namoczyć w jajku i obsypać mąką. Na patelni rozgrzać olej , bułki układać do smażenia spodem, chwilę zasmażyć i odwrócić na drugą stronę i smażymy około 2 min. Wyjąć na talerz. Najbardziej smakują ciepłe z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !