Sposób przygotowania

Mąkę wsypujemy do miski, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto. Rozkładamy na trzy blachy.

Na ciasto wlałam trochę koncentratu pomidorowego i go rozprowadziłam po cieście, i posypałam oregano. Na to włożyłam pieczarki, na pieczarki salami, kukurydzę z oliwkami. Szpinak i ser feta na samej górze, przykryte serem żółtym. Poezja smaku:), hihi.
Piekłam w 200 stopniach około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pizze :) taka domowa jest najlepsza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pizze :) taka domowa jest najlepsza :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    jestem od pizzzy uzależniona.... zgadzam sie własnej roboty jest nnajleopsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !