Sposób przygotowania

Włożyć morele do małej miski, polać sokiem z pomarańczy i wymieszać, żeby równomiernie się pokryły i dobrze nasiąkły (dzięki temu nie przypalą się na grillu).
Połączyć marmoladę z musztardą i delikatnie posmarować każdy plaster indyka. Przeciąć nożyczkami plastry wzdłuż na pół, a potem jeszcze raz na pół, ale w poprzek. Powinny powstać 24 paski mięsa.
Rozgrzać grill do średniej temperatury. Osączyć morele, każdą z nich owinąć paskiem indyka i przebić drewnianą wykałaczką.
Ułożyć na grillu i posmarować odrobiną oliwy. Grillować minutę z każdej strony, aż indyk będzie miękki.
Ułożyć szaszłyczki w małej płytkiej misce i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać gorące

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam połączenie drobiu z morelami lub brzoskwiniami PYCHA!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !