Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
W dużej misce zmiksować masło z cukrem, jajami i wanilią aż masa będzie lekka i puszysta. Wymieszać mąkę z kakao, sodą i solą, dodać do utartej masy i mieszać aż wszystko się dobrze połączy. Dodać groszki czekoladowe i orzechy. Nakładać kupki ciasta zaokrągloną łyżeczką na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek.
Piec w nagrzanym piekarniku 8 do 10 minut, lub do momentu kiedy ciastka stwardnieją. Ostudzić nieco na blasze przed przełożeniem na metalowe podstawki by całkiem ostygły.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ile tej mąki i sody
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    jakiś niekompletny ten przepis :-(
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zdjęcie fajne, ale w przepisie coś umknęło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !