Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Jajka sparzyć wrzątkiem, rozbić, roztrzepać. Boczek pokroić w kosteczkę.
Boczek podsmażamy na oliwie z oliwek.Dodać czosnek oraz natkę pietruszki i smażyć na małym ogniu przez 15 sekund.
Trzymając patelnię na małym ogniu, dodajemy makaron. Mieszamy. Odstawiamy z ognia i mieszamy z parmezanem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gdy dno patelni nieco ostygnie, ale makaron będzie ciągle gorący, polewamy go roztrzepanymi jajkami i mieszamy aż cały pokryje się masą jajeczną. Jajka nie mogą całkowicie się ściąć, tylko utworzyć delikatny, kremowy sos
.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !