Sposób przygotowania

Wszystkie płynne składniki wlać do blendera, dodać otręby i miksować kilka chwil na jednolitą masę.
Dosypać maizenę oraz kisiel w proszku, wbić jajka - ponownie zmiksować.
Ciasto odstawić na kilkanaście minut by spęczniało - wymieszać.
Smażyć naleśniki na suchej teflonowej patelni - w trakcie smażenia składać je piętrowo, aby nie wysychały.

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    coś nowego muszę spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    coś nowego muszę spróbowac
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    UWAGA!!! Zapomniałam dopisać pod przepisem - trzeba usmażyć 2-3 naleśniki, ostudzić i sprawdzić ich konsystencję. Jeśli są zbyt twarde - dolać nieco płynu - mleko chude/woda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    super :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !