Sposób przygotowania

Jajka rozdzielamy.

Białka ubijamy na sztywna, dodajemy do nich cukier i żółtka cały czas miksując.

Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

Do ubitych z cukrem jajek dodajemy na przemian po łyżce majonezu i mąki.

Dokładnie miksujemy.

Masę rozdzielamy na dwie części.

Do jednej dodajemy garść jagód.

Do drugiej czerwonej porzeczki.

Delikatnie mieszamy.

Foremki smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną.

Nakładamy do nich masę.

Na wierzchu układamy maliny.

Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z jadalnymi kwiatami.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !