Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru pudru, resztę przesiać z mąką. Do drożdży dodać mleko i wodę, wymieszać, dodać do mąki, wymieszać łyżką. Do ciasta dodać olej, wymieszać dłonią i dokładnie wyrobić na blacie. Odłożyć na 1,5- 2 h przykryte ściereczką. Przez czas wyrastania ciasta umyć, odszczypułkować i pokroić w plastry truskawki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy (15- 25 cm), ułożyć na nim truskawki. Odłożyć do wyrośnięcia na 25- 30 minut, nagrzać piekarnik do 240 stopni. Piec około 30 minut. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    oczy by jadły ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    niesamowicie wygąda, aż żal ściska serce, że zjeść nie można.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    jak z bajki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !