Sposób przygotowania

Otręby wsypać do blendera i zmiksować na dość drobno.
Dodać jajka, sodę, parafinę, maizenę, przyprawy i jogurt.
Zmiksować na głądką masę.
Dołożyć odsączonego tuńczyka (może być rozdrobniony / sałatkowy) oraz przesiekaną z grubsza rukolę - ponownie zmiksować niezbyt długo i najlepiej pulsacyjnie.
Naleśniki smażyć na suchej patelni teflonowej - pilnować, aby się nie spaliły.
Ostrożnie odwracać na drugą stronę - są dość delikatne.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    gdzie można kupić taką ciekła parafinę spożywczą?
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Kupuję wyłącznie w aptece - wówczas mam pewność, że można ją stosować wewnętrznie :) Jest stosunkowo tania, bo 100ml buteleczka kosztuje 4-6zł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne lubię ryby
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny przepis
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    muszą być pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    uwielbiam potrawy z tuńczykiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    super muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !