Sposób przygotowania

Otręby zmielić młynkiem do kawy lub malakserem na dość drobno - wsypać do blendera.
Dolać chude mleko i parafinę, wbić jajka, dodać resztę składników i miksować kilka chwil, aż ciasto będzie jednolite.
Pozostawić na 10-15 minut do spęcznienia i ponownie zmiksować.
Na rozgrzanej suchej patelni teflonowej smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.
Aby nie wysychały składać je warstwowo i nakrywać w międzyczasie talerzem lub ściereczką.

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    wow rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    super;)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !