Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć , osuszyć.Wątróbkę umyć , usunąć , żyłki , tłuszcz itp. Zalać wątróbkę mlekiem i odstawić na pół godziny. Następnie wątróbkę osuszyć. Zrobić marynatę . Do oliwy dodać musztardę, przyprawę do drobiu, imbir mielony , sok z cytryny oraz sos chili z limonką i kolendrą. Składniki marynaty zmiksować , obtoczyć wątróbki w marynacie i odstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek pokroić w plastry . Następnie wątróbki owijamy w plaster spinamy wykałaczkami . Grillujemy na średnio nagrzanym grillu. Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz białym pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron . Wątróbkę podajemy na liściach sałaty z grillowaną cukinią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ciekawe, takiej jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Super danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !