Sposób przygotowania

Mleko delikatnie podgrzać, dodać cukier, drożdże i wymieszać.Garować 10-15 min. Mąkę zmieszać z rozczynem, solą,oliwą i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na ok. 1 godz. Po tym czasie rozwalkować ciasto, ulożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i posypać skladnikami. (porcja na dużą blaszkę piekarnika)
Cebulę i szynkę pokroić w kosteczkę a pieczarki w półplasterki. Wszystko to przesmażyć na patelni. Ciasto posmarować sosem, na to wylożyć dodatki z patelni, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę iposypać serem startym na tarce o dużych oczkach. Piec w temp. 220 stopni przez 10-15 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !