Sposób przygotowania

Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym (do smaku) oraz sokiem i skórką z cytryny. Ostudzić. Jeżyny przebrać, przekroić w pół i ułożyć w wazie. Ostudzony syrop wymieszać z winem, zalać owoce i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    z takim kompotem jeszcze się nie spotkałam:) może pora wyruszyć na jeżyny:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    taki kompocik może być dobry na chłodniejsze dni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    chętnie napiłabym się takiego chłodnego kompotu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !