Sposób przygotowania

Duży garnek wstawiamy na gaz, dodajemy margarynę i czekamy, aż się rozpuści. Dodajemy twaróg i cały czas delikatnie mieszamy. Gdy z twarogu powstanie krem - dodajemy jajka, budyń, mleko, cukier waniliowy i cukier. Ciągle mieszamy. Gdy masa na sernik się zagotuje - odstawiamy do wystygnięcia (jeżeli lubimy sernik z rodzynkami to właśnie w tym momencie możemy je dorzucić). Blaszkę wykładamy warstwą herbatników, zalewamy masą sernikową, znów herbatniki, masa i na górę znów herbatniki. W swojej blaszce używam 3 warstwy herbatników i 2 masy sernikowej. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Sernik zalewamy polewą kakaową

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wspaniały! moje ulubione ciasto :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj, fajny ten serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !