Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta Rizotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta Rizotto

Szklanka ryżu ,2,5 szklanki wody , 2/3 szklanki granulatu sojowego, mała cebulka,
koncentrat pomidorowy ok. 3 łyżki sól pieprz , papryka zioła prowansalskie , bazylia ,
szczypior , koperek ,natka pietruszki .

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i przypraw , po 15 min. dodajemy grysik
i zeszkloną cebulkę .Gotujemy ciągle mieszając aż ryż wsiąknie wodę , dodajemy posiekany
szczypior , koper i natką ,mieszamy . Trzymamy pod przykryciem ok.. godziny .
Pastę możemy podawać ma gorąco z pieczywem i surówką , lub na zimno na kanapki z warzywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.12.2011 08:09
fajne
agata1722
agata1722 07.07.2011 18:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak