Sposób przygotowania

Rozgrzewamy patelnie grillową. Układamy 3 kromki chleba żytniego ze słonecznikiem i skrapiamy je obficie oliwą. Posypujemy solą morską prowansalską. Grillujemy pieczywo z jednej strony, obracamy, układamy po 2 plasterki mozzarelli, przykrywamy pokrywką i czekamy aż ser się lekko rozpuści. Z pomidora usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę. Grzanki układamy na talerzu, posypujemy pomidorem, doprawiamy solą morską prowansalską, czarnym pieprzem, jeśli mamy świeżą bazylię to używamy listki, jeśli nie to posypujemy suszoną bazylią. Podajemy i natychmiast konsumujemy.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, z chlebkiem żytnim nigdy nie jadłam, ale musi być pycha !
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam takie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !