Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na porcje, myjemy i osuszamy. Wodę zagotowujemy w garnku z zielem, pieprzem i liściem laurowym, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Żeberka podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podsmażone przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez około 40 minut. Sos zaprawiamy musztardą i śmietaną. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    O to też jest pyszniutkie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    musza byc pyszne :)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam sos musztardowy - żeberka wyglądają bardzo smakowicie :
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Świetne,
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    świetne! jeszcze nie jadłam takich :) będzie trzeba zrobić jakieś urozmaicenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie żeberka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !