Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić na cząstki, rozgotować w minimalnej ilości wody, przetrzeć przez sito i usmażyć marmoladę z 15 dag cukru - trwa to około 10 minut. Z białek ubić idealnie sztywną pianę - gdy stanie się już dosyć puszysta, dosypywać małymi porcjami 10 dag cukru. Delikatnie wymieszać marmoladę i pianę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem waniliowym i zapiec w piekarniku do zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    musi byc pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    pyszności!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !