Sposób przygotowania

pestki słonecznika lub dyni uprażyć na suchej patelni.Kapustę poszatkować umyć,lekko osolić i odstawić na 15min.aby puściła sok,koperek posiekać,pomarańcze przekroić na pół wydrążyć miąższ i pokroić go na kawałki,jak kapusta zmięknie i puści sok dodać posiekany koperek i miąższ z pomarańczy,skropić sałatkę oliwą z oliwek dodać sok z cytryny i doprawić do smaku pieprzem i solą jeśli trzeba wymieszać i nakładać porcje sałatki do wydrążonych pomarańczy,po wierzchu posypać uprażonymi ziarnami słonecznika lub dyni ewentualnie sezamem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna jest taka sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !