Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do mleka dodajemy jajko, mąkę pszenną i oliwę z oliwek, mieszamy. Następnie dodajemy oczyszczoną rukolę i miksujemy dokładnie blenderem. Odstawiamy na około 30 minut, w razie potrzeby dodajemy nieco mąki pszennej (ale nie za dużo, bo ciasto powinno być odrobinę rzadsze niż na tradycyjne naleśniki). Smażymy z obu stron na rumiano, na niewielkiej patelni.


Komentarze

  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Mama wielką ochotę na jednego.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają bajkowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    ciekawe ciekawe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !