Sposób przygotowania

Z pół litry mleka odlać 50 ml , podgrzać , żeby było letnie.Następnie dodać cukier oraz pokruszone drożdże. Odstawić do wyrośnięcia.Pieczarki oczyścić pokroić w pół plasterki.Wlać resztę mleka do miski , wsypać mąkę, dodać jajko , wlać wyrośnięte drożdże. Zmiksować ciasto . Przyprawić do smaku pieprzem białym, solą , imbirem , gałką muszkatołową , mielonym czosnkiem. Dodać słodko- pikantny sos chili. Jeszcze raz zmiksować ciasto . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrośnie dodać pokrojone pieczarki, lekko wymieszać. Odstawić jeszcze na 10 minut . Rozgrzać olej na patelni , kłaść łyżką placuszki . Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !