Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową (najlepiej młodą, która nie ma łyka) obgotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w paski i zeszklić w oleju, dodać przyprawy, ocet, pastę pomiedorową.
Dusić kilka minut stale mieszając, a następnie dodać wyciśnięty czosnek.
Fasolę odlać i przełożyć do garnka, dodać marynatę i mieszać, aż fasolka będzie nią dokładnie pokryta.
Jeśli sos jest zbyt gęsty - dolać nieco wody.
Fasolką napełnić słoiki i zapasteryzować.

Podawać jako dodatek do obiadu lub potraw z grilla.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    witam a ile ją pasteryzować?
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    przepraszam, ale przeoczyłam to pytanie... ja pasteryzuję na oko - proponuję 20-25 minut mniejsze słoiczki, a większe z 10 minut dłużej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !