Sposób przygotowania

Potrzebujemy 2 biszkopty (składniki zostały podane na 1 biszkopt)
Biszkopt:
Ubić białka na sztywno, dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wymieszać mikserem. Przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min.

Pieczemy drugi biszkopt tak samo

Krem zrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Biszkopty przekroić na dwie części

szklankę wody, sok z cytryny, 3 łyżeczki cukru, wódkę wymieszać i nasączyć biszkopty.

Biszkopty przekładamy na zmianę kremem czekoladowym i ajerkoniakowym, zaczynamy od kremu czekoladowego tak by wierzch tortu pokryć kremem ajerkoniakowym. Dekorujemy kremem czekoladowym za pomocą szprycy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    piękny i na pewno przepyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !