Sposób przygotowania

Cukry, jajka i margarynę zmiksować, następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Na koniec wlać mleko i wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto ma być lejące. 3/4 ciasta wylać na brytfankę, a do 1/4 części ciasta wsypać kakao. Dokładnie wymieszać i ciemnym ciastem polać bo brytfance, po jasnym cieście. Truskawki przekroić na połówki i poukładać na ciasto. Piec ok 50 min. w 180 st. Ciasto można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    a jakie dekoracyjne :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    z kakao nie robiłam , spróbuję
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    poproszę do kawki na popołudnie !!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    A ja się zastanawiałam co z truskawkami zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !