Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać - pokroić w kostkę lub utrzeć na najgrubszej tarce.
Posiekać koeprek i szczypiorek.
Rukolę opłukać i osączyć w wirówce do sałaty.
Śmietanę połączyć z majonezem i musztardą - doprawić cukrem, sokiem z cytryny, solą czosnkową i białym pieprzem.
Do rukoli dodać rozdrobnione jajka, szczypiorek i koperek - polać sosem i wymieszać.

Podawać do dań z grilla oraz jako samodzielną sałatkę np. na kolację.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !