Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę pszenną, krupczatkę, proszek do pieczenia, cukier puder i startą skórkę cytrynową.
Dodać posiekane masło i jajka - szybko zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie połówki i jedną rozwałkować na wielkość formy (25*40cm) - podpiec 15 minut w temp. 180*C.
W międzyczasie obrać i grubo utrzeć papierówki - wyłożyć na ciasto, gdy jest lekko podpieczone.
Resztę ciasta rozwałkować i nakryć nim jabłka - nakłuć gęsto widelcem.
Dopiec 35-45 minut w 200*C.
Gdy przestygnie - posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękna szarlotka :) z ochotą wprosiłabym się na kawałeczek :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha, bnardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !