Sposób przygotowania

Plastry bekonu kroimy lub rozrywamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy przez chwilkę.
Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na oliwie przez 2-3 minuty, doprawiając solą i pieprzem.
Pomidory myjemy i jeśli są małe to zostawiamy w całości, jeśli troszkę większe, to przekrawamy na pół.
Jajka myjemy, rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym ząbkiem czosnku. Wrzucamy posiekaną bazylię. Mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (jeśli mamy taką opcję, to najlepiej ustawić piekarnik na grillowanie).
W tym czasie na patelni (takiej, którą można używać w piekarniku) rozgrzewamy łyżkę oliwy. wlewamy masę jajeczno bazyliową, na wierzchu układamy szparagi, pomidorki i bekon. Smażymy na niewielkim ogniu, aż dół ładnie się zetnie. Przekładamy do piekarnika i dopiekamy aż zetnie się góra. Chwilkę przed wyjęciem z piekarnika posypujemy wierzch startym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    po prostu cudowne! super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !