Sposób przygotowania

Truskawki przebierz, umyj, osusz, odszypułkuj. Wsyp do szklanej misy lub słoja, zasyp cukrem. Odstaw na dobę w ciepłe miejsce by puściły sok. Zalej mieszaniną wódki i spirytusu. Słój zamknij, wstrząśnij, odstaw na 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Co kilka dni nim wstrząśnij. Nalewkę zlej znad owoców, dodaj wyciśnięty sok z cytryny. Całość przefiltruj przez bibułę, rozlej do butelek, zakręć, zalakuj. Odstaw na 1,5 miesiąca w ciemne, chłodne miejsce, by nalewka nabrała mocy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo musi być pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super musi byc
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy nalewki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !