Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć do białości z cukrem waniliowym.
Czekoladę posiekać.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i pianą - stopniowo dodawać mąkę kukurydzianą i siekaną czekoladę.
Dużą patelnię rozgrzać, włożyć masło klarowane, rozpuścić i wylać masę omletową.
Nakryć i ogrzewać na minimalnym płomieniu, aż spód się zetnie i zezłoci.
Ostrożnie zsunąć omlet na duży talerz lub pokrywkę od patelni, po czym sprawnym ruchem przewrócić surową stroną na patelnię.
Ponownie nakryć i dosmażyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hmmm nigdy takiego omlecika nie jadłam, musi być pyszne...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ciekawe połączenie smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !