Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło i pocięty w drobne plasterki czosnek podsmażyć na nim. Jak już czosnek będzie miał złoty kolorek to dodać krewetki i chwilkę podsmażać na małym ogniu. Wyciągnąć krewetki i czosnek ale bez masła, najlepiej szumówką (łyżką cedzakową) na talerzyk.

Pomidora, fetę pokroić w kostkę. Sałatę porwać. Cebulę pokroić w piórka. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie warzywa i fetę razem wymieszać. Położyć na wierzch krewetki.
Do oliwy z oliwek wycisnąć 3 ząbki czosnku, dodać bazylię, przyprawy i kilka kropel z cytryny.
Polać sosem sałatkę przed samym podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ale pięknie kolorowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agus1

    wyśmienita
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agus1

    wyśmienita
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pyszne aż chce się jeść !!!!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dawno miałam chętkę na taką sałatkę i chyba muszę w końcu zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    super pomysł:) Chętnie skorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają apetycznie.
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    musze spróbować na urodzinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Jak dla mnie rewelacja. W sam raz na dzisiejszy wieczór.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !