Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 2 łyżki
chili 1 łyżeczka
jajko
olej
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyzeczka
mąka kukurydziana 3 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na ostro

Umytego fileta osuszamy i skrapiamy świeżym sokiem z cytryny. Do mąki dodajemy mąkę kukurydzianą, gram masala, kurkumą, chili i dokładnie mieszamy. Jajko roztrzepujemy. Dorsza dajemy do jajka a następnie do mąki z przyprawami. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.12.2013 11:15
dorsz-to moja ulubiona rybka:)
olkaaa 25.10.2013 21:07
bardzo fajna
IwonaKa 23.10.2013 10:10
lubię takie rybki
Iwusia 15.09.2013 23:46
bardzo smaczna rybeczka
Beata23 23.05.2013 08:05
musi być pyszna
jeta72 18.03.2013 08:29
to coś dla mnie :-)
Grazyna0211 28.01.2013 18:09
dobra rybka
Anna138 30.11.2012 22:26
świetny przepis
Wacław 24.11.2012 18:04
na pewno smaczna rybka !
mirosława4 21.10.2012 14:47
smaczna rybka
teresa18 05.10.2012 20:26
muszę koniecznie ją zrobić
IKrakowianka 02.10.2012 20:43
super pomysł
MagdaXXX 18.09.2012 22:08
mniam
Goya 21.08.2012 18:38
super
Łukasz15 20.08.2012 09:21
Super
Dorota59 04.08.2012 16:24
musi być smaczne
Wafelek2601 28.07.2012 09:14
mniam
romanrafal
romanrafal 23.07.2012 14:19
świetna rybka
RenataZ-et 16.07.2012 12:21
super pomysł na obiad z ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak