Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z brzoskwiniami
Kroki postępowania
Udekorować wiórkami białej czekolady.
mąka ziemniaczana | 40 gram |
cukier puder | 110 gram |
serek mascarpone | 500 gram |
śmietana 30% | 300 gram |
cukier puder | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 150 gram |
brzoskwinie w puszce | 1 sztuka |
Poncz do nasączenia: | |
syrop brzoskwiniowy | 1,5 szklanki |
sok cytrynowy | 2 łyżeczki |
DODATKOWO: | |
wiórki białej czekolady | 5 łyżek |
Biszkopt | 110 gram |
mąka pszenna | 110 gram |
woda zimna | 1/2 (przegotowana) |
jajko | 5 duże |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: