Sposób przygotowania

Zrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu dodając 2 łyżki żelatyny.
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, kukurydzianej, żółtka, śmietany, cukru, masła zagnieść ciasto.
Piec w blaszce na tartę około 30 min w 180 stopniach. Po czym uchylić piekarnik i zostawić na 15 min. Wyciągnąć i czekać ja ostygnie.
Od razu mówię że dżem robiłam sama i dlatego był taki dobry prawdziwy smak wisienek. Posmarować nim ciasto i wylać lekko stężającą galaretkę. Wsadzić do lodówki i poczekać jak zastygnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    elka4621

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Każda tarta grzechu warta:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo smacznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    mmm pycha....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychotaaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam tarty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota lubie wiśnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    od niedawna zasmakowałem w tartach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    mmm..pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    poproszę kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !