Sposób przygotowania

Grzyby wrzucić do miski, zalać wrzątkiem i odstawić na bok. Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku przez 8-10 minut. Odcedzić i przełożyć z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię postawić na ogniu. Wsypać pokruszony chleb. Dodać oliwę, czosnek i tymianek. Podgrzewać 2 minuty. Grzyby odcedzić i grubo pokroić. Dodać do pokruszonego chleba. Smażyć, mieszając 4 minuty, aż kruszyny chleba nabiorą złotej barwy. Wrzucić do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem i skropić oliwą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    aż mi ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !