Sposób przygotowania

Najpierw posiekać sobie orzechy, pistacje , migdały i mieszamy je z 4 łyżkami cukru, połową soku z cytryny i cynamonem. Natłuścić formę . Gotowe ciasto filo przeciąć płaty do wielkości formy i smarujemy je z obu stron roztopionym masłem , połowę ułóż w formie jeden na drugim i posyp orzechami , przykryj pozostałymi płatami , ponacinaj ciasto ostrym nożem prostokąty , prowadząc ostrze od góry do samego dołu . Przed każdym nacięciem umyj nóż . wierzch posmaruj stopionym masełkiem piecz 35 minut w 200 st Ugotuj gęsty syrop z miodu , cukru i 150 ml wody wymieszaj z resztą soku z cytryny i ostudż. Bakławę wyjmij z piekarnika po 5 minutach polej ją syropem i podawaj aż całkowicie ostygnie.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    fajny przepisik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !