Sposób przygotowania

Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać do smaku cukier i ostudzić. Kasię utrzeć na puch i nadal miksując dodać po łyżce budyniu. Tak powstałą masę dać do lodówki. Biszkopty poucinać po bokach na kształt trójkąta. Na każdą podstawę dać łyżkę masy i zaokrąglić na kształt myszki. Schłodzić w lodówce. Czekoladę rozpuścić z 4 łyżkami mleka i łyżką masła i, wymieszać, aż zgęstnieje i ostudzić. Chłodne myszki zanurzyć w czekoladzie. Biszkopty pokroić na ósemki, włożyć do główki po dwa trójkąciki jako uszka, z reszty masy zrobić oczy i pyszczek, a z wykałaczki zrobić ogonek. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !