Sposób przygotowania

Na oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj papryki pokrojone w paski i dalej podsmażaj. Następnie dolej ok. 2 szkl wody, doaj posiekaną natkę pietruszki. Kolendrę rozetrzyj w moździerzu, dodaj do przygotowanego sosu, dosyp paprykę słodką, ostrą sól i pieprz do smaku. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Układaj kawałki ryby, skrop cytryną i zapiekaj w piekarniku ok. 30 min w 180C.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie podana... uwielbiam dorsza !
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Uwielbiam ryby pod każdą postacią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !