Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na plastry. Każdy jeden przyprawić według uznania. Można skorzystać z gotowej przyprawy. Następnie przyprawione kotlety maczać w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Na drugiej patelni usmażyć jajka (tyle ile jest kotletów) tak aby żółtko pozostało płynne. Na usmażonych kotletach położyć sadzone jajka i posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    takie danie zaserwowano mi ostatnio w zajeździe jako specjalność szefa kuchni. nie ukrywam, że była tym nieco zaskoczona. ale muszę przyznać, że to ciekawe połączenie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina_b1

    i nieźle wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z jajkiem piersi to ja jeszcze nie robiłam
  • 0
    2b2454fc4a42e5ae2cf70109b434e5df
    Opublikowano

    bertpvd

    FAJNY PRZEPIS :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !