Sposób przygotowania

biszkopt ;7 białek ubić ze szkl. cukru dodać żółtka ubić, dodać 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl. mąki pszennej,1 łyżeczke proszku, 2 łyżki kakao,2 łyżki olejui to już delikatnie wymieszać upiec i po wystygnięciu przekroić.

masa owocowa;2 budynie wiśniowe ugotować w 2 szkl. wody i 1 szkl. cukru,jak się zagotują zdjąć z ognia i wsypać 2 galaretki wiśniowe wymieszać i wystudzić.utrzeć 1 margarynę z 2 żółtkami dodać budyń i piane z 2 białek wyłożyć na biszkopt.1/2 l śmietany 30% lub 36% ubić z 2 cukrami waniliowymi ,2łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl wody i dodać do śmietany . ubitą wyłożyć na mase przykryć biszkoptem
Na masę można wyłożyć wiśnie nasączone alkoholem

Komentarze

  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smakowicie wygląda
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    oj napewno pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    fajne, lekkie ciasto i do tego ciekawie wygląda
  • 4
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadłabym chociaż odrobinkę :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszności)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    napewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dodi

    ale apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !