Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem pudrem dodać mak i wiórki,następnie proszek i mąkę piec ok 20-30 minut. MASA-z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki , resztę zagotować.W pół szklanki mleka rozrobić 6 żółtek,4 łyżki cukru, cukier waniliowy mąkę pszenną i ziemniaczaną.Wszystko dobrze wymieszać i wlać do gotującego mleka.Powstały budyń schładzamy,a następnie miksujemy z margaryną.Masę wykładamy na ciasto,na masę biszkopty nasączamy je wodą przegotowaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym.Na każdym biszkopcie położyć rodzynkę i wierzch polać polewą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Murzynki jeśli już :D
  • 5
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszota:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ela6

    Mniam mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Marlenka.S

    to to co tygryski lubią najbardziej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !