Sposób przygotowania

Plastry szynki kroimy lub rozrywamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy przez chwilkę.
Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie doprawiając solą i pieprzem.
Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Wrzucamy na patelnię z oliwą, która została po pieczarkach i przez 2-3 minuty podsmażamy.
Pomidory myjemy i jeśli są małe to zostawiamy w całości, jeśli troszkę większe, to przekrawamy na pół.
Jajka myjemy, rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym ząbkiem czosnku. Wrzucamy podsmażone pieczarki. Mieszamy widelcem.
Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (jeśli mamy taką opcję, to najlepiej ustawić piekarnik na grillowanie).
W tym czasie na patelni (takiej, którą można używać w piekarniku) rozgrzewamy łyżkę oliwy. wlewamy masę jajeczno pieczarkową, na wierzchu układamy szparagi, pomidorki i szynkę. Smażymy na niewielkim ogniu, aż dół ładnie się zetnie. Przekładamy do piekarnika i dopiekamy aż zetnie się góra. Chwilkę przed wyjęciem z piekarnika posypujemy wierzch startym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota !
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    świetnie się prezentuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    wygląda cudnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !