Sposób przygotowania

Ser biały przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy do niego mąkę, szczyptę soli, żółtka, śmietanę, aromat waniliowy. Zagniatamy ciasto. Jeżeli ciastko za bardzo się klei dodajemy jeszcze troszkę mąki. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy szklanką kółka, a kieliszkiem w tych kółkach wykrawamy mniejsze kółka. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy oponki z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy i posypujemy cukrem. Idealnie smakują z zimnym mlekiem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też takie robię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam je!;)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    elficzna

    mmm rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    mniam uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię takie :) pychotki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !