Sposób przygotowania

Krok 1 / 11

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek. Obie mąki wymieszać ze sobą, dodając proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier, ubijać. Stopniowo dodawać do ubitej piany żółtka, ocet i przesiać przez sito mąki z proszkiem, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy,włożyć do piekarnika, piec 30 minut w 170 stop.
Ostudzony biszkopt przekroić na połowę


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Wygląda niesamowicie :) i napewno jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !