Sposób przygotowania

utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego.Mąkę przesiać na stolnicę i połączyć z białkami i żółtkami całość wymieszać wylać do formy i upiec w temp.200st.ok.20min.wystudzić.Mandarynki lub brzoskwinie osączyć z zalewy i ułożyć na wystudzonym cieście.Budyń wymieszać w połowie soku pomarańczowego a pozostały wlać do rondelka i ugotować budyń wylać na ułożone mandarynki lub brzoskwinie na cieście i wyrównać.Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru i wylać na wystudzony budyń wyrównać,po wierzchu układać herbatniki na zmianę zwykły i czekoladowy aby powstała szachownica udekorować cząstkami osączonych owoców.Zamiast herbatników możemy użyć biszkoptów i polać tężejącą galaretką co drugi biszkopt.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !