Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem. Na gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Zmiksować z jajkami lub utrzeć drewnianą łyżką.
Masę wyciskać na blaszkę za pomocą szprycy bądź rękawa cukierniczego.
Piec w temperaturze 200ºC przez 20 - 30 minut . Ostudzić, przekroić na 2 części. Budyń przygotować zgodnie z przepisem. Ostudzonym budyniem przełożyć eklerki. Udekorować

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    smaczne ciastka
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    dawno nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam eklerki... miam!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    mam słabość do eklerek i powstrzymać się nie mogę:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    niebo w gębie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !