Sposób przygotowania

Świeże kominki prosto z lasu przebieramy i płuczemy, zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzamy studzimy i kroimy w małe kawałki, dodajemy posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jest już gotowy farsz. Mąkę zagniatamy wodą wykrawamy kółka i lepimy pierogi z farszem kominkowym. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do wypłynięcia na wierzch. Podajemy z zesmażoną słoninką.
SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię kominki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    super pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    co to są za grzyby , nie znam
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    FACHOWO NAZYWAJĄ SIĘ LEJKOWIEC DĘTY
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    uwielbim
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Byłam ciekawa co to kominki... Takich grzybów nie znam, więc sama nie ryzykuję w zbieraniu, ale pierożki apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo apetyczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !