Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać . Mąkę ziemniaczaną wymieszać w miseczce z wodą , octem , sosem sojowym , cukrem i wódką , na dużej patelni smażymy strąki suszone strąki pieprzu przez 1 minutę , rozgrzewając przedtem olej , potem wyjąć strąki łyżką cedzakową , paprykę w proszku połączyć z rosołem . Kapustę poszatkowaną na duże kawałki włożyć na patelnię i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty , posolić , wlać rosół wymieszany z papryką i smażymy na średnim ogniu dalsze 5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączoną w miseczce z innymi składnikami wlać do kapusty mieszając dusimy 1 minutę . .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !