Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem karpatkowym i owocami leśnymi
Na spodzie tarty rozprowadzić krem, po czym wierzch udekorować umytymi i osuszonymi poziomkami i jagodami. Wstawić do lodówki do ponownego schłodzenia.
Ciasto: | |
masło schłodzone | 10 dag |
mąka pszenna | 20 dag |
cukier puder | 5 dag |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 0,5 łyżeczki |
jajko | 1 |
mleko | 3 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
masło | 10 dag |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
mąka pszenna | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
jajko | 4 |
Dodatki: | |
poziomki | |
jagody | |
Krem: | karpatkowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: